reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Cibulová polévka

Ingredience

  • bílé suché víno 200 ml
  • velká cibule 2 kusy
  • máslo 1 oříšek
  • hladká mouka 2 lžíce
  • kuřecí vývar 500 ml
  • tymián 1 dávka
  • rozmarýn 1 dávka
  • bobkový list 1 kus
  • zelená petržel 1 snítka
  • zakysaná smetana 1 lžička
  • bílý pepř a sůl 1 špetka

Na rozehřáté máslo hodíme nahrubo pokrájené cibule, které necháme pomalu orestovat dozlatova. Pak přidáme víno a bylinky svázané do svazečku (tymián, rozmarýn, bobkový list, petržel). Necháme vyvařit a přidáme dvě polévkové lžíce hladké mouky a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem, osolíme a opepříme a deset minut povaříme. Nakonec přidáme lžičku zakysané smetany a polévku rozmixujeme. Podáváme s opečenou gratinovanou bagetkou se sýrem.

Zdroj: Cibulová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cibulova-polevka-0 [On-line 11.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.