reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečený králík

Ingredience

  • králík 1 kus
  • česnek 1 palička
  • cibule 3 kusy
  • kůže od špeku 1 kus
  • špek 100 g
  • sádlo 3 lžíce
  • vařené brambory 800 g
  • vejce 1 kus
  • hrubá mouka 250 g
  • kysané zelí 1 kg
  • hladká mouka (na zahuštění) 2 lžíce
  • cukr krystal (do zelí) 3 lžíce
  • sůl 1 špetka

1.Králíka naporcujeme, osolíme, lehce opepříme a dáme na pekáč na kůži od špeku nebo plátky špeku či slaniny. Hustě ho pokryjeme kolečky dvou pokrájených cibulí a velkým množství nadrceného česneku – ideálně domácího, kousky nakrájeného špeku (bůčku, slaniny) a lžící sádla. Podlijeme vodou, kterou postupně doplňujeme a pozvolna zakrytého pečeme doměkka.

2. Bramborové knedlíky: Den předem uvařené brambory nastrouháme, smísíme s potřebným množstvím hrubé mouky a jedním nebo dvěma vejci, eventuálně s jedním a vejcem a jedním žloutkem. Vytvoříme těsto a z něho vyválíme dva knedlíky, které vaříme dvacet minut v osolené vodě.

3. Zelí: Dobré kysaného zelí si nejprve povaříme ve vodě.Mezitím si na troše sádla upražíme jíšku, kterou zředíme do hustoty řidší kaše. Na dalším sádle si dobře orestujeme třetí cibuli. Zelí, jíšku, cibulku a cukr smícháme dohromady a ochutnáme. Osolíme a kdo chce, přidá podle chuti ještě další cukr nebo ocet apod.

Zdroj: Pečený králík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/peceny-kralik [On-line 12.04.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.