- 1 kg vepřové panenky
- 30 dkg nakrájené anglické slaniny
- grilovací koření
- sůl, pepř
- bylinky
- 30% smetana
- 2 cl mléka
- brambory
- cibule
- česnek
- 10 trojúhelníků taveného sýra
Ze panenky odřízneme špičku a palec, zbytek rozkrojíme na dvě porce. Vzniknou nám dva válečky. Váleček lehce rozklepeme, prstem uděláme do masa dolík. Ten vysypeme grilovacím kořením a na něj položíme trojúhelníček sýra. Zasypeme bazalkou. Celé obalíme plátky anglické slaniny. Totéž uděláme s druhým válečkem masa. Poté je oba napíchneme na špejli. Dáme na plech, pečeme 25 minut při 220 stupních.
Bylinková omáčka
Smetanu nalijeme do hrnce, přidáme bylinkové pesto, rozmarýn, bazalku, sůl, pepř. Svaříme. Jakmile omáčka zhoustne, odstavíme.
Servírujeme tak, že na talíř nejprve nalijeme bylinkovou omáčku, na ni položíme špalíčky masa a přidáme brambory.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-afrodite-v-zupanku-recke-brambory
Poslední tip, trik či komentář