Ingredience
- 1 kuře
- 200 g kořenové zeleniny
- 1 cibuli
Na omáčku:
- 60 g másla
- 60 g hladké mouky
- Sůl
- Muškátový květ
- 150 ml mléka
- 100 ml smetany
- 100 g žampiónů
- Estragon
- Nové koření
- Bobkový listopad
- Pepř
Kuře povařte doměkka ve vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Po uvaření kuře oberte a nakrájejte.
Na omáčku si připravte světlou jíšku z másla a hladké mouky, přilijte vývar a 20 minut vařte. Pak přidejte mléko a smetanu na zjemnění.
V hluboké pánvi osmažte na másle žampiony. Přidejte k nim obrané kuře a zeleninu, k tomu proceďte bílou omáčku a přidejte nasekaný estragon. Nakonec vše poduste.
Vhodnou přílohou k zadělávanému kuřeti je bagetka.
Zdroj: Zadělávané kuře s estragonem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2629-zadelavane-kure-s-estragonem/ [On-line 17.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář