reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zadělávané kuře s estragonem

Ingredience

  • 1 kuře
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 cibuli

Na omáčku:

  • 60 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • Sůl
  • Muškátový květ
  • 150 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • 100 g žampiónů
  • Estragon
  • Nové koření
  • Bobkový listopad
  • Pepř

Kuře povařte doměkka ve vodě s kořenovou zeleninou a cibulí. Po uvaření kuře oberte a nakrájejte.

Na omáčku si připravte světlou jíšku z másla a hladké mouky, přilijte vývar a 20 minut vařte. Pak přidejte mléko a smetanu na zjemnění.

V hluboké pánvi osmažte na másle žampiony. Přidejte k nim obrané kuře a zeleninu, k tomu proceďte bílou omáčku a přidejte nasekaný estragon. Nakonec vše poduste.

Vhodnou přílohou k zadělávanému kuřeti je bagetka.

Zdroj: Zadělávané kuře s estragonem; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2629-zadelavane-kure-s-estragonem/ [On-line 17.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.