Ingredience
- 4 králičí stehna
- Sůl
- Pepř
- 2 kg vepřového sádla
- Bobkový list
- Jalovec
- Tymián
- Rozmarýn
- Kedlubny
- Jablečný ocet
- Hnědý cukr
Králičí stehna vykostěte, očistěte, osolte, opepřete a svažte do válečků. V hrnci rozpusťte tolik vepřového sádla, aby maso bylo ponořené. Přidejte bobkový list, jalovec, celý pepř, tymián a rozmarýn. Hrnec zaklopte a vložte na 3 hodiny do trouby vyhřáté na 95 °C.
Ke stehnům si připravte kedlubnové zelí. Kedlubnu nastrouhejte nahrubo a vařte s jablečným octem, hnědým cukrem a solí.
Doporučujeme podávat také se semolinovými noky.
Zdroj: Konfitované králičí stehno s kedlubnovým zelím; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2665-konfitovane-kralici-stehno-s-kedlubnovym-zelim/ [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář