Ingredience
- mozzarella s cherry rajčátkem a bazalkou:
- třešňové mozzarelly 100 g
- cherry rajčata 100 g
- lístky čerstvé bazalky 1 dávka
- balzamiková redukce 10 ml
- olivový olej 10 ml
- tatarák z uzeného lososa:
- uzený losos 100 g
- olivový olej 20 ml
- čerstvá zelená petrželka 1 dávka
- sůl a pepř 0 špetek
1. Do první nádobky vložíme jednu přepůlenou cherry mozzarellu, 2 lístky čerstvé bazalky, jedno přepůlené cherry rajčátko a zakápneme balzamikovou redukcí a olivovým olejem
2. Na tatarák z uzeného lososa si nakrájíme rybu na drobné kostičky, které v misce smícháme s kapkou olivového oleje, přidáme nadrobno nakrájenou petrželku a dochutíme solí a pepřem. Poté rozporcujeme do nádobek a ozdobíme kouskem čerstvé petrželky. (Kdo má rád kopr, může ho přidat místo zelené petržele).
3. Celozrnný toustový chléb opečeme v toustovači a podáváme k předkrmu. Vše servírujeme za studena
Zdroj: Finger foods; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/finger-foods [On-line 28.05.2014]
Poslední tip, trik či komentář