reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí vývar, nudle, játrové knedlíčky

Ingredience
slepičí polévka:

  • domácí slepice 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • petržel 1 kus
  • jarná cibulka 1 svazek
  • sůl 20 g
  • celý pepř 10 g
  • nové koření 5 g
  • vegeta 20 g

domácí nudle:

  • vejce 1 kus
  • hrubá mouka 20 g

játrové kendlíčky:

  • drůbeží játra 150 g
  • strouhanka 100 g
  • vejce 1 kus
  • sušená majoránka 10 g
  • drcený česnek 10 g
  • mletý pepř 5 g
  • sůl 10 g

1. Polévka: Do hrnce vložíme veškeré ingredience na polévku, které zalijeme vodou a uvedeme k varu. Táhlým varem vaříme asi hodinu a půl.

2. Nudle: Z vejce a mouky vytvoříme těsto, které pomocí strojku na nudle zpracujeme, vyválíme, necháme lehce proschnout a nakrájíme.

3. Knedlíčky: Rozmixujeme drůbeží játra, do vzniklé kašičky přidáme všechny suroviny a za pomoci namočených rukou vytvarujeme knedlíčky. Nudle ani knedlíčky nezavařuji přímo do polévky, aby se nezkalila, ale vaříme je zvlášť.

Zdroj: Slepičí vývar, nudle, játrové knedlíčky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-vyvar-nudle-jatrove-knedlicky [On-line 28.05.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.