Suroviny:
- 8 tygřích krevet
- 2 limetky
- ½ ananasu
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce bílého rumu (Capitan Morgan)
- pomerančová šťáva a kůra
- čerstvý zázvor
- čerstvý koriandr
- olivový olej
- sůl, pepř
V míse smícháme šťávu z pomeranče a limetky, bílý rum, asi lžíči meduakouseknasekanéhozázvoru. Z čerstvých krevet odstraníme střívko a vložíme je do marinády. Přidáme kousky ananasu a jednu limetku nakrájenou na čtvrtky. Zasypeme čerstvým koriandrem a necháme alespoň hodinu odležet. Poté krevety s kouskem ananasu a limetky napícháme na špejli. Špízy osolíme a opepříme a necháme 4 minuty grilovat. Podáváme s čerstvým koriandrem a kapkou olivového oleje.
Zdroj: KREVETOVÉ ŠPÍZY; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář