Suroviny:
- 8 čerstvých fíků
- 8 lžic sladkého dezertního vína
- 3 lžíce třtinového cukru
- 3 limetky
- vanilkový lusk
- 100 g créme fraiche
- hrst pekanových ořechů
Ze tří limetek vymačkáme do rendlíku šťávu, přidáme cukr a trošku limetkové kůry. Povaříme, dokud směs nezhoustne. Mezitím necháme v pánvi svařit dezertní víno s vanilkovými zrnky, podle potřeby podlijeme vodou. Do pánve vložíme čerstvé fíky, které navrchu nakrojíme do křížku, aby se teplem otevřely. Necháme je péct 8 – 10 minut.
V míse smícháme svařený limetkový sirup s creme fraiche, přidáme nasekané pekanové ořechy. Fík naservírujeme na talíř, polijeme omáčkou a přidáme lžíci smetanového krému, ozdobeného pekanovým oříškem.
Zdroj: PEČENÉ FÍKY S LIMETOVOU CRAME FRAICHE; Rozpal to šéfe ! – TV Prima http://www.iprima.cz/rozpaltosefe/recepty-ze-3-dilu-poradu-rozpal-to-sefe?special=593827 [On-line 01.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář