reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Biftek s pečenými bramborami

Ingredience

  • 800 g hovězí svíčkové
  • pepř
  • olivový olej
  • rozmarýn

Z pepře, tymiánu a olivového oleje uděláme marinádu, kterou vetřeme do masa. Dáme do ledničky odležet přes noc, ideálně na 24 hodin.

Před tepelnou úpravou maso včas vyndáme z lednice. Opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji z každé strany 1–2 minuty.

Poté maso na plechu s mřížkou vložíme do trouby rozpálené na 120 °C. Dopékáme 20–25 minut.

 
Na brambory

  • 600 g brambůrek
  • římský kmín
  • olivový olej
  • rozmarýn
  • sůl

Předehřejeme troubu na 140 °C. Brambory překrojíme na půl a vložíme na plech. Potřeme olivovým olejem, posypeme bylinkami a osolíme. Přidáme větvičky rozmarýnu a pečeme 30–40 minut podle velikosti brambor.

Doporučujeme podávat se salsou a pažitkovým crème fraîche.

Zdroj: Biftek s pečenými bramborami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2690-biftek-s-pecenymi-bramborami/ [On-line 07.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.