Ingredience
- 800 g hovězí svíčkové
- pepř
- olivový olej
- rozmarýn
Z pepře, tymiánu a olivového oleje uděláme marinádu, kterou vetřeme do masa. Dáme do ledničky odležet přes noc, ideálně na 24 hodin.
Před tepelnou úpravou maso včas vyndáme z lednice. Opečeme na rozpálené pánvi na olivovém oleji z každé strany 1–2 minuty.
Poté maso na plechu s mřížkou vložíme do trouby rozpálené na 120 °C. Dopékáme 20–25 minut.
Na brambory
- 600 g brambůrek
- římský kmín
- olivový olej
- rozmarýn
- sůl
Předehřejeme troubu na 140 °C. Brambory překrojíme na půl a vložíme na plech. Potřeme olivovým olejem, posypeme bylinkami a osolíme. Přidáme větvičky rozmarýnu a pečeme 30–40 minut podle velikosti brambor.
Doporučujeme podávat se salsou a pažitkovým crème fraîche.
Zdroj: Biftek s pečenými bramborami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2690-biftek-s-pecenymi-bramborami/ [On-line 07.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář