Krémová kedlubna
- 1 kedlubna
- 50 g másla
- 125 ml smetany
- Zeleninový vývar
- Sůl
- Pepř
- ½ lžíce hladké mouky
- Pažitka
Kedlubnu nakrájejte na hranolky a nechte je 2 minuty povařit v osolené vodě.
Z másla, hladké mouky, kedlubnového vývaru a smetany si udělejte omáčku, dochuťte ji pepřem a dejte na oheň. Na poslední 1–2 minuty, jakmile se provaří mouka, do omáčky přidejte kedlubnové hranolky.
Glazované mrkvičky
- Baby mrkvičky
- 40 g másla
- Sůl
- Pepř
- 25 ml javorového sirupu
- Snítka tymiánu
Mrkvičky uvařte do poloměkka, pak je zglazírujte v másle s javorovým sirupem a tymiánem.
Doporučujeme podávat s jehněčím hřbetem v bylinkové krustě.
Zdroj: Glazované baby mrkvičky a krémová kedlubna; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2705-glazovane-baby-mrkvicky-a-kremova-kedlubna/ [On-line 14.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář