reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Antipasti misti

Ingredience
grilovaná zelenina:

  • cuketa 1 kus
  • lilek 1 kus
  • paprika 1 kus
  • olivový olej 1 dávka
  • bylinky 1 dávka
  • sůl 1 špetka

tortilla de espinacas:

  • listový špenát 500 g
  • cibule 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • vejce 4 kusy
  • sůl a pepř 1 špetka

caprese:

  • rajčata 2 kusy
  • mozzarella 1 kus
  • čerstvá bazalka 1 dávka
  • olivový olej 1 dávka

crudo a meloun:

  • cukrový meloun 1 kus
  • parmská šunka 100 g

1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme „vypotit“. Cuketu a papriku pokrájíme na proužky, lilek omastíme olivovým olejem s bylinkami a grilujeme.

2. Špenát omyjeme a spaříme, necháme okapat, pokrájíme a krátce podusíme. Na menší či střední pánvi osmažíme půlkolečka cibule, pak přidáme česnek a rovněž ho orestujeme.

3. Tortilla. Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme okapaný špenát, cibuli a česnek a vše zamícháme. Vlijeme na teflonovou nebo dobře vymaštěnou pánev, promícháme, aby se vejce částečně srazila, snížíme plamen. Vytvarujeme placku a už jen pohybujeme pánví, aby se nepřipekla. Obracíme pomocí talíře a dopečeme z druhé strany.

3. Caprese: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a proložíme, Dochutíme olivovým olejem a poklademe lístky bazalky.

4. Na poslední předkrm meloun nakrájíme, proložíme šunkou a hezky naaranžujeme.

Zdroj: Antipasti misti; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/antipasti-misti [On-line 19.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.