Ingredience
grilovaná zelenina:
- cuketa 1 kus
- lilek 1 kus
- paprika 1 kus
- olivový olej 1 dávka
- bylinky 1 dávka
- sůl 1 špetka
tortilla de espinacas:
- listový špenát 500 g
- cibule 1 kus
- česnek 3 stroužky
- vejce 4 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
caprese:
- rajčata 2 kusy
- mozzarella 1 kus
- čerstvá bazalka 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
crudo a meloun:
- cukrový meloun 1 kus
- parmská šunka 100 g
1. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme „vypotit“. Cuketu a papriku pokrájíme na proužky, lilek omastíme olivovým olejem s bylinkami a grilujeme.
2. Špenát omyjeme a spaříme, necháme okapat, pokrájíme a krátce podusíme. Na menší či střední pánvi osmažíme půlkolečka cibule, pak přidáme česnek a rovněž ho orestujeme.
3. Tortilla. Mezitím si v míse rozšleháme vejce, přidáme okapaný špenát, cibuli a česnek a vše zamícháme. Vlijeme na teflonovou nebo dobře vymaštěnou pánev, promícháme, aby se vejce částečně srazila, snížíme plamen. Vytvarujeme placku a už jen pohybujeme pánví, aby se nepřipekla. Obracíme pomocí talíře a dopečeme z druhé strany.
3. Caprese: Rajčata a mozzarellu nakrájíme na plátky a proložíme, Dochutíme olivovým olejem a poklademe lístky bazalky.
4. Na poslední předkrm meloun nakrájíme, proložíme šunkou a hezky naaranžujeme.
Zdroj: Antipasti misti; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/antipasti-misti [On-line 19.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář