reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka na fazolkách

Ingredience

  • vepřová panenka 1500 g
  • zelené fazolky 600 g
  • slanina 200 g
  • větší cibule 3 kusy
  • česnek 3 stroužky
  • hovězí vývar 150 ml
  • sójová omáčka 1 lžíce
  • ořech másla 1 dávka
  • brambory 2 kg
  • kmín 1 špetka
  • sádlo 1 lžíce
  • sůl a pepř 1 špetka

1. Panenku očistíme,nakrájíme asi 2,5 cm vysoké špalíčky, které jen poklepeme dlaní. Maso osolíme a asi dvě minuty opečeme na rozpáleném tuku z každé strany. Maso vyjmeme a uložíme v teple. Na výpek přidáme fazole,pokrájenou cibuli a česnek a chvíli restujeme. Poté asi do půlky směsi zalijeme vývarem. Podle potřeby osolíme a přidáme sójovou omáčku. Když jsou fazole al dente,můžeme dolít vývarem a zjemnit kouskem másla.

2. Očistěné a pokrájené brambory uvaříme se soli a kmínem doměkka. Po uvaření brambory propasírujeme a přidáme cibuli, osmaženou na sádle.

Zdroj: Vepřová panenka na fazolkách; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-fazolkach [On-line 19.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.