reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí kolínko

Ingredience:

  • 5 jehněčích kolínek
  • 2 mrkve
  • čtvrt bulvy celeru
  • 1 petržel
  • 1 řapíkatý celer
  • 200 – 300 ml červeného suchého vína
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l hovězího vývaru
  • kmín,
  • lístky čerstvé šalvěje
  • sůl a pepř
  • olej

Bramborová kaše:

  • 1 kg brambor
  • 50-100 g másla
  • 250 ml smetany
  • 100 ml mléka
  • sůl

1.Kolínka si očistíme, odstraníme tučné části a lehce nařízneme maso u konce kosti. Maso osolíme, opepříme a přidáme trochu kmínu. Rozpálíme pánev, zakápneme kapkou oleje a kolínka orestujeme, tak aby se zatáhla. Vyjmeme je z pánve a vložíme do pekáče. Z pánve odlijeme přebytečný tuk (výpek je velmi výrazný) a vložíme do ní na menší kousky nakrájenou zeleninu, kterou lehce orestujeme, zalijeme vývarem a vínem. Následně touto směsí zalijeme maso a dáme přikryté péct. Maso pečeme alespoň dvě hodinky (aby se rozpadalo). Před podáváním maso vyjmeme z výpeku a necháme ho trochu dopéct odkryté. Výpek se zeleninou slijeme a zeleninu rozmixujeme a propasírujeme. Následně šťávu už jen případně dochutíme (ale není třeba).

2. Brambory oloupeme a v osolené vodě uvaříme do měkka. Slijeme je a nakrájíme do nich máslo (dle chuti 50-100g) jak je kdo zvyklý. Brambory rozmačkáme. Připravíme si ruční šlehač či metlu a nejprve si předšleháme smetanu, kterou následně zašleháme do brambor. Dle chuti a hustoty dosolíme a můžeme ještě přilít mléko, je-li třeba.

3. Na větší talíř rozložíme bramborovou kaši, na kterou položíme kolínko a přelijeme šťávou, kterou můžeme ozdobit čerstvou šalvějí.

Zdroj: Jehněčí kolínko; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jehneci-kolinko [On-line 03.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.