reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chňapal červený marinovaný v kokosu

Ingredience

  • 2 steaky z chňapala
  • banánové listy
  • čerstvý koriandr

Kokosová marináda:

  • 1 šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 kousek galangalu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • sušený koriandr
  • bazalka
  • 2 kafirové listy
  • limeta (kůra a šťáva)
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžička sušených chilli papriček
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 400 ml kokosového mléka

Porce chňapala červeného naskládejte do mísy, ve které je budete marinovat. Do mixéru dejte šalotku, česnek, galangal, mletý koriandr, bazalku, kafirové listy, kůru a šťávu z limety, nasekanou chilli papričku, sušené chilli, rybí omáčku a kokosové mléko. Vše rozmixujte a polovinu marinády vlijte na rybu. Rybu nechte 10 až 15 minut odležet, pak ji zabalte do banánových listů a pečte 15 minut při 180 stupních. Pokud nemáte banánové listy, použijte pečící papír.

Zdroj: Chňapal červený marinovaný v kokosu; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2826-chnapal-cerveny-marinovany-v-kokosu/ [On-line 06.09.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.