4−6 porcí
- 500 g lišek
- 1 cibule
- 80 g másla
- 1 l zeleninového vývaru
- 1 stroužek česneku
- 1 brambor
- 200 ml smetany
- muškátový oříšek
- sůl
- 200 g králičího masa
- drcené nové koření
- mletý bílý pepř
- sůl
Králičí maso nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme.
Houby očistíme, propláchneme vodou a necháme okapat. ¾ lišek použijeme na přípravu krému, ¼ ponecháme stranou jako vložku do polévky.
Na másle opečeme na kostičky nakrájenou cibuli dosklovata, vložíme lišky, drcené nové koření, osmahneme, přidáme trochu bílého pepře, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme ½−1 stroužek česneku a přivedeme k varu. Do polévky nastrouháme jeden brambor, pět minut povaříme a rozmixujeme, zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým oříškem. Do polévky vložíme králičí maso, povaříme, až je maso vařené. Na závěr přidáme celé nebo na menší kousky natrhané lišky, necháme přejít varem a podáváme ozdobené snítkou petrželky.
Zdroj: Krémová polévka z lišek s králičím masem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1482-kremova-polevka-z-lisek-s-kralicim-masem/ [On-line 20.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář