reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pórkové risotto s vejcem

Suroviny:

  • 300 g rýže
  • 1 dl bílého vína
  • kuřecí vývar
  • šalotka
  • pórek
  • 2 vejce
  • ocet
  • parmazán
  • máslo
  • sůl, pepř

V hrnci rozehřejeme olivový olej, orestujeme na něm 2 šalotky. Z bílé části pórku nakrájíme kolečka a vhodíme k šalotce do hrnce, necháme zesklovatět. Poté k zelenině přisypeme rýži a chvilku orestujeme, aby se všechna zrnka obalila tukem. Osolíme, opepříme a zalijeme bílým vínem. Až se alkohol vypaří, můžeme rýži zalít vývarem. Vývar necháme pomalu vařit, jakmile se tekutina odpaří, opět trošku přilijeme a postup opakujeme do té doby, než bude rýže „al dente“, tzv. na skus. Hrnec pak stáhneme z ohně, přidáme nastrouhaný parmazán a vmícháme kousek másla.

V jiném kastrůlku přivedeme vodu k varu, kápneme do ní trochu octa a vyklopíme do ní vejce. Žloutek se díky octu krásně obalí bílkem. Vejce vyndejte, jakmile bílek ztuhne, žloutek bude stále tekutý.

Na talíř naservírujeme rizoto, navrch položíme ztracené vejce, dochutíme solí, pepřem a parmazánem.

Zdroj: Pórkové risotto s vejcem; Teď vaří  šéf! – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/recepty-z-vajec-ze-4-dilu-ted-vari-sef [On-line 13.10.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.