Ingredience:
- 1 bílá cibule
- 2 červené cibule
- 3 jarní cibulky
- 100 g másla
- 50 g krupicového cukru
- sušené provensálské koření
- 200 g drcených rajčat z konzervy
- sůl
- 100 ml červeného vína
Obě cibule, bílou a červenou, nakrájíme na klínky a opečeme na másle, vmícháme nakrájenou jarní cibulku, opět opečeme, zasypeme cukrem, který necháme zkaramelizovat, přidáme směs provensálského koření, drcená rajčata, podlijeme vínem, necháme redukovat do povidlové konzistence, osolíme a necháme vychladit.
Zdroj: Rajčatovo-cibulová pomazánka; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1501-rajcatovo-cibulova-pomazanka/ [On-line 01.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář