Suroviny na roštěnky vídeňské hospodyňky:
- 4 plátky roštěnky naložené v marinádě
- 2 lžíce másla
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce kaparů
- polovina citronu
- 1 lžička medu
- mletý pepř
- sůl
Suroviny na marinádu:
- 6 lžic plnotučné hořčice
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička balzamikové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička mletého černého pepře
- 2 utřené sardelky
- 3 stroužky utřeného česneku
V marinádě naložené a předem naklepané roštěnky před opékáním dobře otřete. Pak je zprudka opečte na rozpáleném oleji. Maso z každé strany opékejte nejdéle 7 minut. Do pánvičky k výpeku dejte máslo a vsypte kapary. Ocitronujte, opepřete, přidejte med a víno.
Zdroj: Roštěnky vídeňské hospodyňky; TV Nova U Haliny v kuchyni http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-rostenky-videnske-hospodynky-u-haliny-v-kuchyni/ [On-line 03.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář