reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Francouzská omeleta

Suroviny na francouzskou omeletu:

  • 3 vejce
  • 10 dg čedaru
  • ½ dl vodou naředěného mléka
  • 1 lžičku oleje
  • 1 lžíci másla (nejlépe přepuštěného)
  • Bylinky podle chuti
  • Sůl

Vejce našlehejte s mlékem, osolte a vlijte do pánve na rozpálený tuk. Jakmile se začne vejce srážet, dřevěnou špachtlí okraj omelety od stěny odstrkujte směrem do středu pánve. Omeleta se začne krabatět. Když zjistíte, že už zespodu začíná mírně hnědnout, vypněte hořák. Tahle omeleta se smaží jen z jedné strany. Posypte ji strouhaným sýrem nebo bylinkami a opatrně ji sesuňte z pánve na talíř. Při troše štěstí by se vám měla na talíř překlopit.

Zdroj: Francouzská omeleta; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://www.uhalinyvkuchyni.cz/recepty/recept-na-francouzskou-omeletu-podle-haliny-pawlowske/ [On-line 03.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.