reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Paella

Suroviny:

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 200 g bílé mořské ryby (např. treska)
  • 1 cibule, najemno nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
  • 100 g choriza
  • cca 150 g mraženého mořského koktejlu
  • 500 g kulatozrnné rýže
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 litr vývaru (např. kuřecího, ale může být i hovězí nebo zeleninový)
  • šafránu
  • 1 lžička papriky (nejlépe uzené, ale tu nemá doma každý, já třeba většinou ne…)
  • sůl a pepř
  • 2 oloupaná rajčata (snadno je oloupete, když je předtím spaříte)
  • 100 g mraženého hrášku
  • volitelně krevety na ozdobu
  • hrst hladkolisté petrželky, posekané
  • citron

1) Na pánvi rozpalte olivový olej, na něm si opečte na kousky pokrájenou rybu (při krájení z ní vyndejte kosti). Dobu odhadněte podle její tloušťky, ale mělo by stačit dohromady několik minut. Mraženou rybu samozřejmě nejdřív rozmrazte a slijte všechnu vodu. Opečené rybí kousky vyndejte z pánve a zabalte do alobalu.

2) Do stejné pánve vložte cibuli, tři minuty osmahněte, přidejte česnek, chorizo, dvě minuty osmahněte, přidejte mořský koktejl, chvilku osmahněte a pak do pánve vsypte rýži. Krátce ji s ostatními ingrediencemi orestujte, podlijte vínem, přidejte mletou papriku, pepř a sůl.

3) V okamžiku, kdy se rýže začne přichytávat, podlijte ji vývarem. Takto pokračujte zhruba 15 minut, až rýže změkne, podle potřeby ji průběžně podlévejte vývarem. Když rýže začne měknout, přidejte rajčata, hrášek a šafrán zalitý horkou vodou, podle potřeby dosolte a opepřete. Vše se za opatrného míchání vařte ještě pár minut. Odložené rybí maso přidejte až jako poslední a lehce promíchejte, aby se nerozpadlo. Od této chvíle už nebudete paellu míchat, takže můžete na povrch ozdobně položit například velké krevety, pokud máte, a nechat je za posledních několik minut dojít (hotové jsou, když místo šedé mají růžovou barvu, v půlce je můžete otočit).

4) Paellu na pánvi můžete ozdobit podle vlastní fantazie, nezapomeňte na hladkolistou petrželku a nařezaný citron.

Zdroj: Paella; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/karolina-domaci-kucharka-recepty-z-5-dilu [On-line 03.11.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.