Ingredience:
- 4 větší rajčata
- 1 cibule
- 10 lístků čerstvé bazalky
- lžíce olivového oleje
- lžíce balsamica
- pepř, sůl
- bagetka
- parmezán na ozdobu
Z rajčátek vydloubneme vnitřek (zrníčka), nakrájíme na kostičky i s cibulí, bazalku natrháme a vše dáme do mísy. Přidáme olivový olej, balsamico a sůl a pepř podle chuti, promícháme.Bagetku nakrájíme podélně na plátky (5ks) a opečeme na pánvi na olivovém oleji. Na talíř dáme opečenou bagetku, na ni salátek z rajčat a dozdobíme lístkem bazalky a posypeme hoblinkami z parmezánu.
Zdroj: Bruschetta al pomodoro; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/bruschetta-al-pomodoro [On-line 05.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář