Ingredience:
- 3 litry hovězího vývaru s masem
- 5 brambor
- 1 červená řepa
- 1 střední mrkev
- 1 sladká paprika
- 300 g zelí
- svazek kopru
- svazek petrželky
- 1 velká cibule
- 300ml rajčatového protlaku
- 5 krájených rajčat
Do vroucího vývaru s masem přidáme červenou řepu nakrájenou na kostičky, mezitím si usmažíme na pánvi cibuli, mrkev a rajče (nakrájené na kostičky) a smažíme dozlatova.Poté do polévky přidáme brambory (na kostičky) a necháme vařit 10 minut. Potom přidáme usmaženou směs a protlak. Následně přidáme sladkou papriku na kostičky spolu s nastrouhaným zelím. Nakonec po 10 minutách přidáme kopr s petrželkou. Sůl dle chuti, podáváme s bílým jogurtem.
Zdroj: Boršč; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/borsc-1 [On-line 08.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář