Potřebujeme:
- ¾ kg telecího masa
- 10 dkg uzeného masa
- červenou cibuli
- žlutou cibuli
- bílou cibuli
- sladkou papriku
- černý mletý pepř
- čubricu
- 15 dkg brynzy
- sladku smetanu
- 1 lžíci másla
- feferonku
- sůl
Nakrájené telecí maso umelte a umíchejte se solí, paprikou, jemně nasekanou žlutou cibulkou, čubricou a s trochou vody! Nechte odpočinout klidně i několik hodin, pak znovu promíchejte a podle potřeby znovu přidejte vodu. Telecí maso můžete nakombinovat s uzeným masem, pak přidejte jemně nasekanou feferonku. Dlaněmi utvořte placky asi 1 centimetr silné. Opečte na oleji.
Brynzu smíchejte se smetanou a máslem.
Na talíři můžete pljeskavicu ozdobit kolečky cibule a papričkou.
Zdroj: Pljeskavica; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/pljeskavica.html [On-line 16.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář