Potřebujeme:
- ½ kg hovězí květové špičky
- ½ kg kližky nebo hovězího žebra
- ½ kg morkových kostí
- 1 cibuli
- ½ kg kořenové zeleniny
- ½ pórku
- bobkový list
- 15 kuliček černého pepře
- sůl
- petrželku na ozdobu
Do studené okořeněné a osolené vody dejte žebro (nebo kližku) a morkové kosti. Když se voda zahřeje do varu, přidejte květovou špičku a zvolna vařte 90 minut.
Na pánvi si zvlášť opečte dohněda 2 poloviny rozkrojené neloupané cibule. Tu pak vhoďte do hrnce k masu.
25 minut před koncem přidejte do hrnce očištěnou kořenovou zeleninu a půl pórku. Vývar sceďte, maso schovejte, zeleninu kromě mrkve odložte. Mrkev nakrájejte na kolečka, kližku na plátky a vraťte ji zpět do horkého vývaru.
Zdroj: Tafelspitz; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/tafelspitz-podle-videnske-receptury.html: [On-line 24.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář