Suroviny:
- 6 bílků pokojové teploty
- špetka soli
- 350 g cukru krupice
- 3 čajové lžičky kukuřičného škrobu
- 2 lžičky bílého vinného octa
Na šlehačku:
- 250 ml šlehačky
- 1 rovná lžíce cukru krupice
Na obložení:
- 1 zralý ananas (část), pokrájená na malé kousky
- 1 granátové jablko, resp. jeho zrnka
Troubu si rozpalte na 180°C. Bílky šlehejte se špetkou soli tak dlouho, až se na horní straně sněhu budou tvořit špičky. Potom začněte opatrně, po lžících, zašlehávat cukr, a stále šlehejte, až vám vznikne hebká pěna. Do té pak opatrně vmíchejte i škrob a vinný ocet.
Na dva plechy rozložte pečicí papír a z bílkové hmoty na něj lžící vytvořte kolečka o průměru 10 cm, uprostřed je bříškem lžíce lehce stlačte, čímž vám vznikne prohlubeň do které se vám při závěrečném zdobení vejde více šlehačky…
Dejte pusinky do trouby, snižte teplotu na 150°C a pečte 30 minut. Potom troubu vypněte, ale pusinky v ní nechte ještě dalších 30 minut dojít. Pak teprve je vyndejte ven. Nechte úplně vychladnout, a pak teprve sundávejte z pečicího papíru.
Mini Pavlovy si klidně můžete udělat s několikadenním předstihem. Až je budete chtít plnit, nejprve si nakrájejte část vyzrálého ananasu a pokrájejte ho na malé kousky, granátové jablko rozkrojte na čtvrtiny a vyndejte z nich prsty jednotlivé granátky.
Pak ušlehejte šlehačku s cukrem dotuha. Šlehačkou naplňte každou pusinku a bohatě ozdobte ovocem.
Zdroj: Mini Pavlovy s ananasem a granáty; Karolína-domácí kuchařka – TV Prima http://www.iprima.cz/karolina/sobotni-recepty-z-karolininy-domaci-kucharky?special=773951 [On-line 30.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář