reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Zeleninová směs

4 porce:

  • 4karotky
  • 1 pórek
  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 2 cibulky
  • 1 ředkev
  • 200 g vařené rýže
  • 30 g másla

Omáčka:

  • 100 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • špetka drceného pepře
  • 2 žloutky
  • 100 g másla
  • 100 ml vývaru ze zeleniny
  • cca 20 lístků šťovíku (či rokety)
  • sůl

Zeleninu očistíme a pokrájíme na kousky. Pak je v osolené vodě postupně krátce povaříme tak, aby zůstala křupavá. Ihned prudce zchladíme v ledové vodě a potom dáme na mísu.
Na omáčku svaříme víno s jemně nakrájenou cibulí a drceným pepřem.Když se víno svaří asi na třetinu, scedíme ho přes síto a necháme trochu zchladnout. Do malého kastrůlku dáme vařit trochu vody. Do kovové misky vložíme žloutky a pomalu k nim přišleháme svařené víno. Misku potom posadíme nad vroucí vodu a šleháme, až směs zhoustne na krémovou konzistenci. Potom misku sejmeme z páry, přišleháme rozpuštěné máslo a tolik vývaru ze zeleniny, aby byla hustá asi jako tatarská omáčka. Nakonec ji osolíme a přidáme vypraný pokrájený šťovík (nebo roketu).
Ve velkém kastrole rozpustíme máslo, přidáme zeleninu, rýži a velice opatrně vše prohřejeme. Směs rozdělíme do talířů a přelijeme omáčkou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.