Suroviny
- bramborové noky 400 g
- sýr s modrou plísní (nejlepší je italská gorgonzola) 100 g
- jarní cibulky 5 ks
- mascarpone nebo Rama Cremefine 250 g
- prorostlá anglická slanina 140 g
- čerstvý listový špenát 250 g
Začněte vařit osolenou vodu na nočky. Mezitím nadrobno nakrájejte jarní cibulku a plísňový sýr.Dejte do hluboké pánve mascarpone, přidejte plísňový sýr a cibulku a při střední teplotě nechte rozpustit. Sýrovou směs promíchejte.Vložte nočky do vařící vody a nechte je vařit asi 3 minuty, dokud nevystoupí na hladinu.
Do sýrové směsi přidejte špenát a prohřejte jej. Pak vmíchejte polovinu na plátky pokrájené opečené slaniny. Vyjměte nočky cedníkem z hrnce a promíchejte je se sýrovou směsí. Nakonec posypte zbylou slaninou.
Zdroj: Nočky se dvěma druhy sýra a slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/nocky-se-dvema-druhy-syra-slaninou [On-line 04.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář