Suroviny
Marinovaná panenka:
- vepřová panenka 1250 g
- bílé víno 3 dcl
- rozmarýn
- meduňka
- šalvěj
- sůl
- olej
Cibulová omáčka:
- dijonská hořčice 3 lžíce
- cibule 2 ks
- drcený pepř
- smetana 3 dcl
- vývar dle potřeby
- sůl
- máslo
- olej
Smetanové brambory:
- brambory 1 kg
- sůl
- pepř
- smetana
- máslo
- olej
Naloženou panenku ve víně a bylinkách orestujeme na pánvi a později doděláme v troubě.Na rozehřátou pánev dáme olej, potom orestujeme cibuli dozlatova, přidáme 3 lžíce dijonské hořčice, drcený pepř, 3dcl smetany, vývar dle potřeby, sůl,máslo. Nakrájíme oloupané brambory na plátky, vložíme do vymazané zapékací mísy, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou s máslem.
Zdroj: Marinovaná panenka ve víně a bylinkách s cibulovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/marinovana-panenka-ve-vine-bylinkach-s-cibulovou-omackou [On-line 18.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář