Suroviny
- voda 2 l
- petržel 2 ks
- mrkev 4 ks
- celer 1/2 ks
- cibule 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- brambory 1 ks
- sůl
- pepř
Do většího hrnce nalijeme 2 l vody, připravíme si kořenovou zeleninu, dostatečně ji umyjeme a poté ji ostrouháme a nakrájíme na kolečka do hrnce s vodou. Cibuli můžeme vložit do hrnce v celku a brambor nakrájíme na kostky. Nechám to projít varem – tak dlouho, až bude všechna zelenina dostatečně měkká. Dále přijde na řadu ponorný mixer, kterým vše rozmixujeme do krásného krému. Polévku dochutíme podle chuti pepřem a solí.
Polévka je připravená, ale ještě je potřeba ji něčím ozdobit. Očistím si mrkev a petržel a poté škrabkou nastrouhám dlouhé hobliny, které následně vložím na rozpálenou pánev s olivovým olejem, kde hobliny rychle orestuji, abych je mohl přidat na talíř jako ozdobu zeleninového krému.
Zdroj: Zeleninový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/zeleninovy-krem [On-line 20.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář