reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KRŮTÍ PARMENTIÉR SE ZAPEČENOU KAŠÍ

Suroviny:

  • krůtí křídla
  • krůtí srdce a žaludky
  • krůtí stehenní řízek
  • šunka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • řapíkatý celer
  • 2 šalotky
  • snítka rozmarýnu
  • 2 rajčátka
  • máslo
  • cca 1 dcl krůtího vývaru
  • celerové lístky
  • petržel
  • rozmarýn
  • sůl
  • pepř

na bramborovou kaši:

  • brambory
  • smetana
  • máslo
  • jarní cibulka
  • kurkuma
  • sůl

Do pekáčku naskládáme kousky krůtího masa a přidáme 2 stroužky česneku, nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, 2 šalotky, rajčátka a rozmarýn. Osolíme, opepříme, vložíme kousek másla a přikryjeme alobalem. Troubu předehřejeme na 175 stupňů a maso necháme péct 1,5–2 hodiny, dokud nebude úplně měkké.

Mezitím uvaříme brambory a pak z nich uděláme kaši: uvařené brambory prolisujeme a potom postupně přidáme máslo, kurkumu, sůl, pár kapek smetany a nakrájenou jarní cibulku.

Když je maso měkké, necháme ho zchladnout, obereme ho a nakrájíme na menší kousky. Upečenou zeleninu, maso a šťávu promícháme na rozehřáté pánvi, dokud se jednotlivé suroviny nespojí. Přidáme nakrájenou šunku a podlijeme vývarem. Pak vmícháme nakrájenou petrželku a celerové lístky.

Na plech si připravíme 3 zapékací misky, vytřeme je máslem, vložíme do nich masovou směs a navrch nandáme bramborovou kaši.

Gril rozpálíme na 220 stupňů a necháme 5 minut zapéct.

Zdroj: KRŮTÍ PARMENTIÉR SE ZAPEČENOU KAŠÍ; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/naucte-se-recepty-z-kruty-od-zdenka-pohlreicha?special=758795 [On-line 01.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.