Pro 4 osoby
- 2 velká rajčata
- 3 červené papriky
- 1 včerejší houska
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- čili
- 600 g mletého masa
- 2 lžíce nasekané petrželky
- 2 vejce
- 3 lžíce piniových oříšků
1. Zeleninu očistíme a omyjeme. Rajčata a papriky omyjeme, papriky zbavíme jadérek a dužiny nakrájíme. Housku namočíme. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme. Polovinu cibule podusíme na 1 lžíci oleje. Přidáme papriku a rajčata a 15 minut je povaříme. Okořeníme vše pepřem, solí a čili.
2. Zbylou cibuli a česnek necháme zesklovatět v 1 lžíci oleje. Pak ji smícháme s mletým masem, petrželkou, vejci, vymačkanou houskou, piniovými oříšky, solí, pepřem a čilí. Z těsta vytvoříme kuličky, opečeme je ve zbylém oleji a podáváme je s dušenou zeleninou.
Příprava: asi 45 minut
Poslední tip, trik či komentář