reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Bezlepková pizza s quinoovým základem

Potřebujeme:

  • ¾ hrnku quinoi (kterou namočíme přes noc do vody),
  • plechovku sekaných rajčat,
  • balení kozího sýra (takový ten „čerstvý tvarohový váleček“),
  • černé olivy,
  • bazalku,
  • parmezán,
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje,
  • 1 lžičku prášku do pečiva bez fosfátů,
  • ¼ hrnku vody,
  • ½ lžičky soli,
  • med, sůl

Troubu předehřejeme na 180 °C. Namočenou quinou pořádně propláchneme a vsypeme do mixeru (stačí tyčový ponorný), přidáme ¼ hrnku vody, prášek do pečiva, sůl a olivový olej. Rozmixujeme na hladkou hmotu – konzistence se podobá palačinkovému těstu. Oválný plech na pizzu vymažeme olivovým olejem a dno vyložíme pečícím papírem. Vlijeme těsto. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut. Mezitím připravíme ingredience na pizzu. V rendlíku rozehřejeme sekaná rajčata, která mírně osladíme medem (aby nebyla příliš kyselá) a osolíme. Černé olivy pokrájíme a stejně tak i bazalkové listy. Kozí sýr nakrájíme na kolečka a parmezán nastrouháme.
Na upečený korpus rozetřeme rajčatový základ, který dále pokryjeme kolečky kozího sýra, olivami, bazalkou a posypeme parmezánem. Znovu vložíme do trouby a pečeme asi 10-15 minut.

Zdroj: Bezlepková pizza s quinoovým základem; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/bezlepkova-pizza-s-quinoovym-zakladem-13-4-2015.html [On-line 15.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.