reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jehněčí Biryani

Potřebujeme:

  • 500 g jehněčího masa (nebo kuřecího)
  • 500 g rýže
  • 4 lžíce bílého jogurtu
  • 4 rajčata
  • 2 červené cibule
  • 2 bílé cibule
  • 2 chilli papričky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 oddenek zázvoru
  • 2 lžíce koření garam masala
  • 2 lžíčky kurkumy
  • 2 lžíce indického kari
  • přepuštěné máslo
  • olej, sůl, pepř
  • šafrán

Koření garam masala lze zakoupit, nebo vyrobit, a to:

  • 2 kousky celé skořice
  • 2 lžíce semínek koriandru
  • 1 lžičku římského kmínu
  • 1 lžičku celého černého pepře
  • 1 lžičku kardamom semínek
  • 1 lžička celých hřebíčků
  • 1/2 muškátového oříšku nastrouhaného

Vše rozmixujeme v mlýnku na kávu nebo utlučeme v moždíři.

Rýži basmati propereme a uvaříme. Šafrán namočíme do trochy vody nebo vývaru. Červenou cibuli, česnek, zázvor, koření rozmixujeme v mixéru na pastu, kterou promícháme s masem nakrájeným na kousky. V kastrolu maso opečeme na přepuštěném másle, pak podlijeme, zalijeme zbylou směsí a dusíme doměkka. Nakonec přidáme opečenou pokrájenou cibuli, šafrán a vmícháme jogurt. Smícháme s uvařenou rýží a podáváme.

Zdroj: Jehněčí Biryani; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/jehneci-biryani-10-4-2015.html [On-line 15.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.