reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Carpaccio z pečené červené řepy s dresinkem

Potřebujeme:

  • 4 ks menší neoloupané čerstvé řepy
  • 200 g lososa
  • žervé nebo jiný sýr
  • 50 g parmezánu
  • 6 stroužků česneku (neloupaný jen rozmáčknutý)
  • 100 ml panenského olivového oleje
  • 2 lžíce světlého balsamikového nebo vinného octa
  • 1 lžíce medu
  • rukolu nebo polníček
  • sůl a čerstvě umletý pepř

Ze žervé, olivového oleje, světlého balsamica, medu, soli a pepře umícháme dresink. Troubu předehřejeme na 200 °C. Dostatečně dlouhý kus alobalu přehneme napůl, aby byl dvojitý a případně se neprotrhl. Řepy položíme doprostřed rozprostřeného alobalu spolu s česnekem, hodně je posolíme a dochutíme mletým pepřem. Pak přehneme strany alobalu nahoru a než alobal uzavřeme do balíčku, přilijeme dovnitř vinný ocet a olivový olej. Pak náplň v alobalu pečlivě uzavřeme a pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu doměkka. Po upečení propícháme slupku vidličkou, řepu oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Lososa také nakrájíme na tenké plátky a spolu s řepou rozložíme na talíř. Pokapeme pomocí zdobící lžíce dresinkem a posypeme hrubou mořskou solí a hoblinami parmezánu a lístky salátu.

Zdroj: Carpaccio z pečené červené řepy s dresinkem; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/carpaccio-z-pecene-cervene-repy-s-dresinkem-9-4-2015.html [On-line 15.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.