4 porce
- 1 červená paprika
- 1/2 hlávky bílého zelí
- 1/2 ananasu
- 2 lžíce másla s pepřem
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce bílého vinného octa
- sůl
- pepř
- cukr
- 100 ml vývaru
- 1 lžíce másla
- 4 klobásy
- 50 g strouhaného ementálu
- 2 lžičky červeného pepře
- koření karí
Paprikový lusk omyjeme, rozpůlíme, odstraníme jadérka a dužinu nakrájíme na nudličky. Bílé zelí rozkrojíme na půlku, odstraníme košťál a nakrájíme na nudličky, omyjeme a necháme okapat. Ananas oloupeme, odstraníme dřevnatý stonek a dužinu nakrájíme na kostičky.
Máslo s pepřem rozehřejeme a asi 4 minuty v něm podusíme papriku s bílým zelím. Prolisujeme oloupaný česnek a zeleninu ochutíme vinným octem, solí, pepřem a cukrem. Přidáme ananas, přilijeme vývar a vše necháme 5 minut povařit.
Klobásu opečeme na rozehřátém másle. Zeleninu smícháme se sýrem a naloženým pepřem, osolíme, přidáme špetku kari. Na talíři upravíme klobásu se zeleninovou směsí a podáváme.
Příprava: asi 40 minut
Ananas snadno připravíte, když odstraníte stonek a plod podélné rozkrojíte. Ananas nakrájíte na plátky, tvrdý střed odříznete a dužinu nakrájíte na kostky.
Poslední tip, trik či komentář