Suroviny
- hrášek 300 g
- kuřecí vývar 600 ml
- cibule 1 ks
- máslo 100 g
- smetana 300 ml
- muškátový květ 1 špetka
- toustový chléb
- sůl
- pepř
Nakrájenou cibuli lehce orestujeme na polovině másla, zalijeme vývarem, ochutíme a přivedeme k varu. Do vařícího vývaru vsypeme hrášek a ještě vaříme deset minut. Zatímco se hrášek vaří, opečeme si na druhé půlce másla krutony z toustového chleba.
Povařenou polévku rozmixujeme dohladka, přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Procedíme přes hustý cedník. Polévku servírujeme společně s čerstvě upečenými krutony.
Zdroj: Hrášková polévka s krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/hraskova-polevka-s-krutony-0 [On-line 22.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář