Potřebujeme:
- 800 g kuřecího masa
- 200 g bílého jogurtu
- 100 g listového špenátu
- ½ cibule nakrájené nadrobno
- 1 chilli papričku
- ½ feferonky zelené
- 1 rajče
- 1 lžíci másla
- 1 kus skořice celé
- kousek zázvoru
- 1 bobkový list
- špetku kardamomu
- 1 lžičku koření Garammasala (koriandr, římský kmín, nové koření, muškátový oříšek, pepř, kardamom, hřebíček, fenyklový a bobkový list)
- olivový olej
Maso naložíme do jogurtu s citrónovou šťávou a 1 hodinu necháme marinovat. Poté maso opečeme po obou stranách na oleji a dáme stranou, do hrnce dáme máslo a na něm zesklovatíme cibuli, česnek, zázvor a krátce orestujeme. Přidáme nakrájené rajče, feferonku, bobkový list, skořici, kardamon a chilli papričku. Krátce podusíme a přidáme smetanu. Do omáčky přidáme kuřecí prsa, garammasalu a společně krátce podusíme. Ke konci přidáme nakrájený čerstvý špenát. Krátce podusíme a servírujeme.
Zdroj: Kuře Saagwala; TV Nova Tescoma s chutí http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5715-tescoma-s-chuti-kure-saagwala/ [On-line 19.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář