reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





Poslední tip, trik či komentář

reklama

 

Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou

4 porce
rebarborové pyré

  • 20 g třtinového cukru
  • 50 g rebarbory

karamelizovaná rebarbora

  • 20 g třtinového cukru
  • 20 g rebarbory
  • 3 cl bílého vína

oplatky

  • 30 g hladké mouky
  • 30 g moučkového cukru
  • 30 g bílku

na podávání

  • 40 g zakysané smetany s bazalkou
  • 4 jahody

Rebarborové pyré – rebarboru nakrájíme, posypeme cukrem, zakryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě na 180 °C pečeme 30 minut, poté rozmixujeme.

Karamelizovaná rebarbora – cukr rozpustíme na karamel, vložíme nakrájenou rebarboru, zamícháme, zastříkneme bílým vínem, krátce prohřejeme.

Oplatky – z mouky, cukru a bílku připravíme hladké těsto, které pomocí stěrky rozetřeme do tenké vrstvy tvaru oplatek na silikonový plát. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 2−3 minuty dorůžova.

Servírujeme porci pyré, karamelizované rebarbory, bazalkové smetany, dozdobíme jahodami a oplatkou.

Zdroj: Rebarborové pyré a karamelizovaná rebarbora s jahodami, oplatkou a bazalkovou smetanou; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1610-rebarborove-pyre-a-karamelizovana-rebarbora-s-jahodami-oplatkou-a-bazalkovou-smetanou/  [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.