reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

2 druhy nekynutých lívanců

Na lívance z kyselého mléka potřebujeme

  • 400 ml kyselého mléka
  • 250 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 lžíci kypřícího prášku
  • tuk na pečení
  • moučkový cukr na posypání

Na náplň:

  • 500 g jahod
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 100 g moučkového cukru

Na tvarohové lívanečky:

  • 500 g tvarohu
  • 300 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 4 vejce
  • 1 lžíci jedlé sody
  • 1 lžíci krupicového cukru
  • tuk na pečení

Na lívance z kyselého mléka dobře promícháme kyselé mléko s vejci, prosetou hladkou moukou a kypřícím práškem. Na pánvi s rozehřátým tukem pečeme větší lívance silné asi 0,5 cm po obou stranách. Jahody očistíme, rozmačkáme s cukrem a smícháme s tvarohem. Upečené lívance potřeme, přeložíme v polovině a pocukrujeme. Podáváme teplé.

Na tvarohové lívance prolisujeme tvaroh přes sítko a rozředíme mlékem. Přidáme mouku, vejce, sodu, cukr a vymícháme hladké těsto. Ihned po přípravě těsta pečeme na rozpáleném tuku na pánvi nebo lívanečníku lívance silné asi 1 cm. Dáváme na mísu a uchováváme teplé.
Náplně používáme stejné jako u kynutých lívanců.

Zdroj: 2 druhy nekynutých lívanců; TV Nova Tescoma s chutí  http://novaplus.nova.cz/porad/tescoma-s-chuti/video/5815-tescoma-s-chuti-2-druhy-nekynutych-livancu/ [On-line 19.06.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.