reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PLNĚNÝ SVÁTEČNÍ BŮČEK

Suroviny

  • 800 g bůčku s kůží
  • 3 hrušky
  • 0,5 kg cibule
  • 2 lž. strouhanky
  • sůl, celý pepř, hřebíček, cukr
  • hl. mouka
  • máslo
  • hrubozrnná hořčice
  • sušené švestky
  • sluneč. olej
  • jarní cibulka
  • 2 mrkve, celer
  • bílé víno
  • smetana
  • plochá petržel
  • brambory

Cibuli pokrájíme najemno a restujeme na másle. Švestky překrájíme, hrušky pokrájíme a přidáme k cibuli. Přidáme cukr, špetku soli a 2 lžíce strouhanky.
Kůži bůčku nařežeme na kostky a prořízneme, aby vznikla kapsa. Osolíme, naplníme směsí cibule a ovoce. Spíchneme a osolíme.
Do pekáče nakrájíme 2 mrkve a celer na kola, 1/2 cibule nahrubo, přidáme zbytek náplně, 4-5 hřebíčků, na to položíme naplněný bůček. Podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200°C hodinu a půl, podléváme.
4 velké cibule nakrájíme na půlplátky, poprášíme moukou a restujeme 5-10 min v hrnci na másle. Provaříme a dochutíme solí, 1,5 dcl vína, 1,5 lžící hrubozrnné hořčice. Zjemníme smetanou.

Zdroj: PLNĚNÝ SVÁTEČNÍ BŮČEK; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 22.09.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.