4 porce
Masová náplň
- 500 g mletého masa (vepřové, hovězí, uzený bok)
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- kmín
- mletý pepř
- sůl
- 1 vejce
Do pánve dáme vypéct nejprve mletý uzený bok, na něm osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a drcený česnek, přidáme kmín, osmahneme, vmícháme mleté vepřové, osmahneme, poté hovězí, opět opečeme, ochutíme pepřem a solí, odstavíme a vmícháme vejce.
Bramborové těsto
- 700 g brambor vařených ve slupce
- 300 g syrových brambor
- asi 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
- 100 g uzené slaniny na podávání
Polovinu syrových brambor nastrouháme najemno a polovinu nahrubo (kvůli chuti a textuře) a vymačkáme z nich vodu.
Vařené brambory nastrouháme najemno.
Nastrouhané brambory smícháme spolu s moukou a vejcem, osolíme a vypracujeme těsto.
Z těsta tvarujeme placičky, plníme je masem, dobře uzavřeme a uvaříme v osolené vodě.
Po vyjmutí je po délce rozkrojíme a podáváme je s vypečenou slaninou.
Zdroj: Kartáče; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1627-kartace/ [On-line 03.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář