Suroviny
- krkovice 5 plátků
- domácí sádlo
- česnek 8 stroužků
- koření na krkovičku
- cibule 1–2 ks
- sůl
- trochu vody na podlití
- brambory 10–12 ks
- koření na americké brambory
Krkovičku naporcujeme, pokud tak už není, a naklepeme. Dále nakrájíme cibuli na kroužky a rozprostřeme ji na plech. Na ni rozložíme plátky krkovičky, kterou okořeníme. Hojně zasypeme česnekem, přidáme lžíci sádla a podlijeme vodou. Pečeme v troubě do zlatova.
Opláchneme brambory, nejlépe nové se zahrádky. Dáme je vařit,a když jsou poloměkké, vyndáme je a necháme vychladnout. Teď brambory nakrájíme na měsíčky, posypeme kořením a dáme zapéct. Podáváme s oblohou, nejlépe z vlastní domácí zeleniny.
Zdroj: Krkovička na česneku s opečenou bramborou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krkovicka-na-cesneku-s-opecenou-bramborou [On-line 28.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář