Suroviny
- čerstvý losos 500 g
- byliny
- česnek
- cibule 1 ks
- majonéza 1 lžíce
- piniová oříšky nebo slunečnicová semínka
- dijonská hořčice 1,5 lžičky
- kapary 8-10 ks
- worcester
- pepř
- sůl
- toastový chléb 7 ks
Bazalakové pesto:
- olivový olej
Lososa nakrájíme na malé kousky a poté nasekáme najemno. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, kapary, dresink umíchaný z majonézy a hořčice, vše vmícháme do lososa, přidáme worcester, trochu citrónové šťávy a pepř, ochutnáme a v případě potřeby dosolíme. Vše dobře zamícháme a dáme do lednice odležet.
Opečeme toasty a podáváme namazané bazalkovým pestem.
Na domácí pestozamícháme všechny uvedené suroviny dohromady a rozmixujeme.
Zdroj: Tatar z norského lososa, podávaný s opečeným toastem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tatar-z-norskeho-lososa-podavany-s-opecenym-toastem [On-line 11.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář