reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Husa s lokšemi a červeným zelím

Suroviny:

  • husa
  • husí sádlo
  • mléko
  • sůl
  • hrnek vody
  • smetana
  • jablkaLokše:
  • 600 g pozdních vařených brambor
  • 200 g hladké moukynakládané červené zelí
  • 1 cibule
  • červené víno
  • rybízový džem

Den předem husu pořádně prosolíme zvenčí i zevnitř. Druhý den husu omyjeme mlékem od soli. Dáme péct do pekáče vymazaného husím sádlem, naplníme jablky, svážeme stehna a podlijeme vodou. Obložíme jablky a pečeme na 180°C 2 hodiny, otočíme a dopečeme.
V hrnci se sádlem orestujeme cibuli, na to přidáme zelí, červené víno a rybízový džem. Provaříme.
V míse smícháme strouhané vařené brambory s moukou. Těsto vyválíme na placky, opečeme z obou stran.

Zdroj: Husa s lokšemi a červeným zelím; TV Barrandov Babica vs Sapík  http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 15.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.