Suroviny:
- husí stehna
- rozpuštěné husí sádlo
- cibule
- špek
- kroupy
- hrách
- česnekové výhonky
- konfitovaný česnek
- majoránka
- sůl, bílý pepř
- výpek z husy
- sádlo
- loupané kvašené okurky
- kapie
- čerstvé hrachové výhonky
- smažená cibulka
- čerstvý kopr
- tymián
Stehna osolíme a ponoříme do husího sádla, přidáme tymián, celý česnek a dáme do rozpálené trouby, stáhneme na 75°C a pečeme 2,5 hodiny.
Připravíme šoulet. Do kastrolu dáme sádlo, cibuli, česnek, kroupy, předvařený hrách, výpek z husy, majoránku, pepř a sůl.
Stehna vyndáme z trouby a vložíme do mísy se šouletem. Zprudka dopečeme v troubě na 250°C. Hotové jídlo ozdobíme hrachovými výhonky, česnekovými klíčky, smaženou cibulkou, pečeným česnekem, majoránkou a bylinkami, přidáme vychlazenou kvašenou okurku.
Zdroj: Sapíkova husa v šouletu; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 15.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář