reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Španělský ptáček s rýží, carpaccio z červené řepy

Suroviny

  • hovězí roštěná 5 plátků
  • vejce natvrdo 2 ks
  • mrkev 2 ks
  • kousek celeru
  • kousek špeku
  • sterilované okurky 3 ks
  • tenký párek 3 nožičky
  • plotučná hořčice
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • kapary 1 lžička
  • mouka 1 lžíce
  • hovězí vývar

Na rýži:

  • rýže 250 g
  • voda nebo vývar (jako je rýže)
  • olej
  • cibule 2 ks
  • sůl
  • hřebíčky 14 ks

Hovězí maso naklepeme na tenké plátky a z obou stran posolíme a opepříme. Každý z jedné strany potřeme hořčicí a poklademe je půl nožičkou tenkého párku, čtvrtkou uvařeného vajíčka, kouskem mrkve, špalíčkem celeru, půlkou sterilované okurky a špalíček slaniny. Maso zavineme do závitku a ovážeme nití.

V hrnci zpěníme zbytek slaniny a cibuli. Když začne cibule růžovět, vložíme ptáčky a ze všech stran je orestujeme. Až se zatáhnou, podlijeme je vývarem a dusíme do změknutí. Měkké ptáčky vyndáme a odstraníme nit. Za občasného míchání necháme odpařit všechnu tekutinu až na tuk. Pak přisypeme lžíci mouky, osmahneme ji dozlatova a vmícháme lžíci hořčice. Zalijeme zbylým vývarem. Šmrnc šťávě dodají nadrobno nakrájené kapary. Společně s nimi můžeme do šťávy přidat zbylé suroviny z náplně (okurku, párek, vajíčko)nakrájené nadrobno. Šťáva tím získá ještě lepší chuť. Necháme přejít varem, dochutíme solí, pepřem a případně lákem z okurek. Ptáčky vložíme do šťávy a prohřejeme. Podáváme s rýží,posypané petrželkou.

Rýže: cibulku nakrájenou na kostičky zpěníme na oleji. Rýži propláchnutou studenou i vařící vodou orestujeme na zpěněné cibuli. Osolíme, přidáme dvě půlky cibule s napíchaným hřebíčkem, zalejeme vodou nebo vývarem a dáme péct přikryté pokličkou do trouby na 180 stupňů. Až se voda vstřebá, rýže je připravená k podávání.

Zdroj: Španělský ptáček s rýží, carpaccio z červené řepy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/spanelsky-ptacek-s-ryzi-carpaccio-z-cervene-repy  [On-line 26.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.