Suroviny
- přírodní tofu 400 g
- rýžové víno 50 ml
- utřený stroužek česneku 2 kusy
- nastrouhaný čerstvý zázvor 1 kousek
- bramborový škrob 1 lžíce
- sójová omáčka 4 lžíce
- chilli omáčka 2 lžíce
- rybí omáčka 2 lžíce
- chilli paprička 2 kusy
- houby shitake 150 g
- květák 1 kus
- arašídový olej 3 lžíce
- sůl
- koriandr
- jasmínová rýže
V misce smíchejte sójovou omáčku, rybí omáčku, chilli omáčku, víno, prolisovaný česnek, kousek nastrouhaného čerstvého zázvoru, lžíci bramborového škrobu. Tofu nakrájejte na kostičky a naložte do marinády.
Houby nakrájejte na nudličky, květák rozeberte na malé růžičky. Rozpalte pánev WOK, rozehřejte v ní lžíci oleje a osmahněte na něm sójové kostky okapané od marinády. Vyjměte, dejte stranou, přidejte olej a květák s houbami opečte. Přidejte marinádu, limetkovou šťávu a opečené tofu.
Společně krátce zvolna povařte, přidejte nať koriandru, okořeňte čerstvě mletým pepřem, případně dosolte.
Podávejte s jasmínovou rýží.
Zdroj: OSTRÁ; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/tofu-s-kvetakem-houbami [On-line 10.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář