reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Staročeská kulajda s houbami a křepelčím vajíčkem

Suroviny

  • zeleninový vývar 2 l
  • sušené houby 1 hrst
  • hladká mouka 1 hrst
  • čerstvý kopr 3 stonky
  • smetana ke šlehání (33 % tuku) 500 ml
  • cukr
  • brambory 3 ks
  • trochu octa
  • křepelčí vajíčka 5 ks
  • sůl

Zeleninový vývar dáme do hrnce a necháme vařit, přidáme smetanu. Chvíli povaříme, dále zahustíme hladkou moukou (možno jako jíšku nebo mouku již rozkvedláme do smetany). Přidáme houby a syrové brambory. Dále chvíli povaříme, dokud brambory nezměknou. Polévku dochutíme octem, cukrem a nakonec přidáme čerstvý kopr.

Křepelčí vajíčka připravíme jako oka na pánvičce a poté při podávání jednotlivě klademe na horkou polévku do talíře.

Zdroj: Staročeská kulajda s houbami a křepelčím vajíčkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/staroceska-kulajda-s-houbami-krepelcim-vajickem  [On-line 12.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.