Suroviny:
- hovězí žebro
- hladká mouka
- cibulka
- smetana
- mrkev, celer, petržel
- česnek, cibule
- divoké koření – bobkový list, nové koření, pepř celý
- nakládané hřiby
- červená řepa
- čerstvý kopr
- sůl, pepř
- citron
- křen
- olej
- zakysaná smetana
- máslo
Do hrnce s vroucí vodou dáme žebro, proříznutou palici česneku, cibuli, divoké koření a kořenovou zeleninu, petrželku, přisolíme a pomalu vaříme na 75-80°C.
Do hrnce na olej a trochu másla dáme cibuli, 1/3 řepy, sůl, citrónovou šťávu, nasekaný kopr, smetanu a pepř.
Do druhého hrnce dáme na olej zbytek pokrájené řepy a hotové ragú, provaříme a přisladíme.
Ragú s masem zdobíme zakysanou smetanou a koprem, postrouháme křenem.
Zdroj: Ragú z červené řepy s hovězím masem; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 14.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář